ALLE BEESTJES WAT?

Alle Beestjes Helpen is een workshop voor kinderen van 6 tot 10 jaar. De natuur staat centraal. Van een expert leren ze over een bijzonder dier dat wel wat extra aandacht kan gebruiken. Vervolgens gaan de kinderen samen met Meike Sier knutselen met gerecycled materiaal (lees: afval). Zo leren ze niet alleen iets over het dier, maar ook op een speelse manier over onze invloed op de natuur. Met deze unieke beleving en een zelf gemaakt aandenken gaan de kinderen trots, en een stuk bewuster, weer naar huis.

ABH_pilot-19.jpg

ALLE BEESTJES HELPEN: HET TV PROGRAMMA

Naast de workshop wil Alle Beestjes Helpen ook op tv. Een goed vormgegeven programma met kennis en creativiteit én een bijpassend decor. Elke aflevering staat één dier centraal. Een registratie van de workshop over de bruinvis is hieronder al te bekijken.
Wilt u als bedrijf of organisatie met ons samenwerken? Wilt u ons wellicht als particulier helpen/sponsoren? Voor Alle Beestjes Helpen zijn alle beetjes welkom. Neem contact op voor meer informatie!


ALLE BEESTJES HELPEN: DE BRUINVIS

OOK MEEDOEN AAN EEN WORKSHOP?

Wil je jezelf of jouw kind opgeven voor de workshop? Of ken je een dier dat alle beetjes extra aandacht kan gebruiken?
Neem contact op via info@allebeestjeshelpen.nu


Mede mogelijk gemaakt door

Jolanda Meerbeek van SOS dolfijn

De eerste workshop had een bijzondere gast! Jolanda Meerbeek van SOS Dolfijn kwam langs met twee replica’s van een Bruinvis. De kinderen kregen van deze expert de juiste informatie over het leven van de bruinvis. Ondertussen maakten ze zelf een bruinvis van afvalplastic.

Wil je meer weten over de Bruinvis? Klik dan hier!

Wow, kijk eens wat ze gemaakt hebben!


ABH_pilot.jpg

En zo is het tot stand gekomen:

Extreem veel dieren sterven uit of worden met uitsterven bedreigd. Dit nieuws raakt mij - Meike Sier - erg. Tegelijkertijd dacht ik, wat kan ik als vormgever bijdragen? De sociaal onderneming training van ‘Starters 4 Communities’ heeft de juiste mensen bij elkaar gezet om zo de eerste stappen te maken.

Samen met Kees Hendriks en Esther Sytsma deden we onderzoek naar hoe we de beleidsmakers van de toekomst, oftewel kinderen, op een leuke manier kunnen bereiken. Onderzoek wijst uit dat de combinatie hoofd, hart en handen het beste werkt om bewustwording bij kinderen te vergroten. En dit kan ze zelfs aanzetten tot actie. In de workshop van Alle Beestjes Helpen combineren we het doen (handen), beleven (hart) en informeren (hoofd). Zo laten we kinderen kennis maken met bijzondere dieren die wat alle beetjes extra aandacht kunnen gebruiken.